KIRKLARELİ / MERKEZ - Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz 10-B sınıfı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencilerimiz "Bilal YAPICI özel eğitim öğrencileri için 23 Nisan Çocuk şenliği ve her yerde ben varım projesi kapsamında çocuk tiyatrosu, kukla gösterisi, müzikli dans ve folklör gösterisini sergilediler.

Emeği geçen sevgili alan öğrencilerimize ve yüreği kocaman çocuklarımıza bizi sevgi ile karşıladıkları için sonsuz teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Kırklareli Millet Bahçesi’nde çocuk şenliği yapıldı. Şenlik Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Halkla İlişkiler, Okul Öncesi Eğitimi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanları tarafından bölümler arası iş birliği kapsamında yapıldı.

Şenlik kapsamında;  uçurtma yapımı, dev köpük balon yapımı  ve yüz boya etkinliği,  bando takımı ile yürüyüş, Uğur öğretmenimiz tarafından müzik ziyafeti, öğrencilerden gösteriler ve şenlik pikniği  olarak yapıldı.

Çocuklar 23 Nisan kutlamalarına önceden başlayarak doyasıya eğlenmiş oldular.

Mrt

Ahmet YENER Anasınıfında 11. sınıf öğrencileri ile oyun etkinliği gerçekleştirildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen bir törenle kutlandı.

Törende ögrencilerimiz İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudular ve

program sonunda okulumuz tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” programında görevli olan ögrencilere “Başarı Belgesi” verildi.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde 7 Mart 2023 tarihinde etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Etkinliğimiz İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN’ un açılış konuşması yapmasının ardından;

oratoryolar, dans, şiir, video gösterimi, lirik dans, anı, zeybek gösterisi ve defile ile gerçekleşti.

Etkinlik sonunda Aile ve Tüketici Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Moda Tasarım Teknolojisi, Güzellik Saç ve Bakım Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Kimya Teknolojisi alanları tarafından hazırlanan kermes yapıldı.

DEPREM TATBİKATİ.

28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinliği kapsamında okulumuza Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD ekipleri tarafından 26.02.2024 tahinde 12.10 da deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz acil çıkış ve okul çıkış kapılarını kullanarak tahliye planına uygun şekil ve sürede tatbikatı tamamladı. Tatbikat sonunda Afad sorumlusu tarafından gerekli bilgilendirme yapılarak eğitim sonlandırıldı.

Şbt

Bakanlığımızın dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Hüsamettin Mehmet ATEŞ Anaokulunun daveti üzerine 10.B sınıfı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencileri ile tiyatro etkinliğini gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuz Halkla İlişkiler Alanı öğrencilerinin ders uygulamalarında oluşturdukları okulumuzun 1.Dönem çalışmalarının bulunduğu İletişim Gazetesi Ocak ayı 1. sayımız çıkmıştır. Keyifli okumalar.

DAVETLİSİNİZ.

Ock

Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü 11 b ve 10 b öğrencilerinin katkılarıyla kermes etkinliği gerçekleştirildi.

Ock

Sosyal Etkinlik Haftasında Kermesimizi düzenledik. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ara

“MEDYA OKURYAZARLIĞI” EĞİTİMİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK."

‘Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor’ Projesi kapsamında Aile ve Tüketici Hizmetleri ve Halkla İlişkiler Alanı olarak; medyayı daha iyi analiz edebilmek ve çocuklarımızdaki olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için velilerimize “Medya Okuryazarlığı” eğitimi verdik.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. “Kariyer Günleri” etkinliği; Aile ve Tüketici Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanlarında yapıldı. Öğrencilerimizde kariyer bilinci oluşturmak ve onlara bu konuda bakış açısı kazandırmak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılan etkinliğimizde öğrencilerimiz alanında uzman konuklarımızdan bilgi aldılar.

Değerli katılımları için; AÇEM Özel  Egitim Uzmanı ve kurucularından Sayın FURKAN AKINCI'ya Okul öncesi öğretmeni Sayın SEDA ÖZÜLKE'ye ve  Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü müdür  yardımcısı Sayın  REMZİYE ALGIN'a

Değerli katılımları için; teşekkür ederiz.

Ara

Halkla İlişkiler Alanı “Cumhuriyetin 100. Yılında Dünyada ve Türkiye’de Tütün Kontrolü” Sempozyumuna Katıldı.

Halkla İlişkiler Alanı öğrencilerinin ders içeriklerinde yer alan sempozyum konusunu pekiştirmeleri ve uygulama sürecini yerinde görebilmeleri için “Cumhuriyetin 100. Yılında Dünyada ve Türkiye’de Tütün Kontrolü” sempozyumuna gezi düzenlenmiştir.

Ara

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri alanı öğrencileri için 18 Aralık pazartesi günü kariyer günü düzenlenmiştir.

Okulumuza davet ettiğimiz Ünzile Haute Couture sahibesi Ünzile Yılmaz öğrencilerimize mesleki deneyimlerini paylaşarak sorularını cevapladı. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.