KIRKLARELİ / MERKEZ - Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Halkla İlişkiler Alanı “Cumhuriyetin 100. Yılında Dünyada ve Türkiye’de Tütün Kontrolü” Sempozyumuna Katıldı.

Halkla İlişkiler Alanı öğrencilerinin ders içeriklerinde yer alan sempozyum konusunu pekiştirmeleri ve uygulama sürecini yerinde görebilmeleri için “Cumhuriyetin 100. Yılında Dünyada ve Türkiye’de Tütün Kontrolü” sempozyumuna gezi düzenlenmiştir.

Ara

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri alanı öğrencileri için 18 Aralık pazartesi günü kariyer günü düzenlenmiştir.

Okulumuza davet ettiğimiz Ünzile Haute Couture sahibesi Ünzile Yılmaz öğrencilerimize mesleki deneyimlerini paylaşarak sorularını cevapladı. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. “Kariyer Günleri” etkinliği; Halkla İlişkiler, Kimya Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri ve Moda Tasarım Teknolojisi Alanlarında yapıldı.

Etkinlik kapsamında alanında uzman kişiler meslekleri hakkında tecrübelerini ve yetkinliklerini paylaşarak öğrencilerlerde farkındalık oluşturdular. Öğrenciler alanları hakkında deneyimleri dinlerken sorularını da sorma fırsatı yakalamış oldular.

Değerli katılımları için; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Tolga ŞEN’e,  Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu ve gazeteci Savaş ESKİCİ’ye, Kırklareli Belediyesi Kimyager-Biyolog Çisem ÇETİNKAYA GOGOLAR’a ve Hairstudio sahibi Adem UÇAR’a teşekkür ederiz.

Ara

Halkla İlişkiler ve Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanındaki öğrencilerin kariyer planı yapmalarına yardımcı olmak ve seçimlerinde yol gösterici olması adına Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu ve Vize Meslek Yüksekokulu’na gezi düzenlenmiştir.

Gezi kapsamında okullarda; atölyeler, ders amfileri ve sosyal alanlar ziyaret edilmiştir. Öğrencilerin motivasyonlarını arttırarak üniversite ortamını gözlemleyebilme imkânı sağlanmış ve öğrenciler öğretim üyelerinden meslekler hakkında sunum dinleme fırsatı bulmuşlardır.

Bizleri sıcak bir şekilde karşılayıp ağırlayan Pınarhisar Meslek Yüksekokulu  Öğr. Gör. Dr. Mehmet SALİ, Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ ve Vize Meslek Yüksekokulu Dr.Öğr.Üyesi Saadet TULUM, Öğr. Gör. Dr. Veysel MANKAN ve  Öğr.Gör.Dr. Hacer AKÜLKÜ’ye teşekkür ederiz.

Ara

Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü 11.sınıf ve 12.sınıf öğrencileri ile Kırklareli üniversitesine gezi etkinlligini  gerçekleştirdi.

Ara

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojisi alanı öğretmenleri ve öğrencileri ile Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümüne 05.12.2023 Salı günü gezi düzenlendi.

Serpil Öner öğretmenimiz ve öğrencilerine gezimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı öğrencileri atölye uygulamaları kapsamında; Geleneksel Türk Mutfağı, Çocuklarda Doğru Beslenme ve  Menü Planlama Çalışmaları ile ilgili birçok ürün ortaya çıkardılar. Öğrenciler hem öğrenerek işi mutfağında uygulama fırsatı yakalamış oldular.

28.11.2023 tarihli Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ögrencileriyle

yerinde mesleki gözlem amacıyla Atatürk Anaokuluna  gezi etkinliği gerçeklestirilmistir.

Kas

Okulumuz 9/C sınıfı öğrencilerimiz Atacan Yıldıray Kalay ve Ecrin Cansu Durmuş kendi kilolarında bilek güreşi müsabakalarında il 1.si olmuştur öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi Gezimizi Gerçekleştirdik.

Bölümler arası işbirliği kapsamında Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ziyaret düzenlendi. Ziyaret Halkla İlişkiler, Aile ve Tüketici Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanları tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz ders içeriklerini görerek, yaşayarak deneyimlemiş oldular

Kas

“Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir.” Mustafa Kemal Atatürk

Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.